ROOD: (Producten uit deze categorie kun je het beste vermijden!)
Bonen:
– Opgewarmde bonen
– Tuinbonen
– Witte bonen in tomatensaus met varkensvlees
Drankjes:
– Alcoholische dranken
– Fruitdranken
– Gewone koffie
– Gewone frisdranken
– Gezoet vruchtensap
– Volle melk
Brood:
– Bagels
– Cake/koekjes
– Donuts
– Engelse muffins
– Farce
– hamburgerbroodjes
– Hotdogbroodjes
– Maïsbrood
– Kaiserbroodjes
– Melbatoast
– Muffins
– Ontbijtgranen/mueslirepen
– Pannenkoeken/wafels
– Pizza
– Stokbrood/ croissants
– Tortilla’s
– Witbrood
Ontbijtgranen:
– Alle koude ontbijtgranen die niet in de categorieën oranje of groen vallen
– Geroosterde muesli
– Grutten
– Muesli (uit de winkel)
Graanprodicten:
– Couscous
– Croutons
– Gierst
– Rijst (wit, snelkook, korte korrel)
– Rijstebrij
Smaakmakers:
– Cocktailsaus
– Ketchup
– Mayonaise
Zuivel:
– Chocolademelk
– Cottage cheese/Hutenkase (volvet)
– kaas
– Room
– Roomkaas
– Roomijs
– Vollemelk
– Volle yoghurt
– Zure room
Oliën en vetten:
– Boter
– Harde margarine
– Kokosolie
– mayonaise (vette)
– Palmolie
– Pindakaas (alle soorten)
– Plantaardig bakvet
– Reuzel
– Sladressing (normaal)
– Tropische oliën
Fruit, vers:
– Dadel
– Honingmeloen
– Kantelsoep
– Watermeloen
Fruit, ingemaakt, uit blik, diepvries, gedroogd:
– Al het fruit uit blik op siroop
– Appelmoes waar suiker in zit
– Het meeste gedroogde fruit (om te bakken mag je een bescheiden hoeveelheid gebruiken)
– Gezoete sappen
– Pruimensap
– Vruchtendrank
– Watermeloensap
Vlees, gevogelte, vis, eieren en soja:
– Bewerkt vlees
– Gewone bacon
– Gewone eieren
– Hamburgers
– Hotdogs
– Rundergehakt (meer dan 10% vet)
– Worstjes
– Sushi (vanwege de rijst)
Pasta:
– Alle pasta uit blik
– Gnocchi
– Macaroni met kaas
– Noedels (uit blik of instant)
– Pasta gevuld met kaas of vlees
Pastasauzen:
– Saus met suiker of zoetstof
– Saus met vlees of kaas erin
Tussendoortjes:
– Bagels
– Brood
– Chips/zoutjes
– Chocorozijnen
– Crackers
– Donuts
– Gelatinepudding
– Koekjes
– Muffins (uit de winkel)
– Patat
– Popcorn (gewoon)
– Rijstpudding
– Roomijs
– Rozijnen
– Snoep
– Sorbetijs
– Tortillachips
Soepen:
– Alle soepen met room als basis
– Erwtensoep uit blik
– Gepureerde groenten
– Spliterwtensoep ui blik
– Zwarte bonensoep uit blik
Suiker en zoetstof:
– Maïssiroop
– Glucose
– Honing
– Malasse
– Suiker (alle soorten)
Groenten:
– Aardappels (kant en klaar)
– Aardappels (puree of gebakken)
– Opgebakken aardappels
– Pastinaak
– Patat
– Koolraap
– Rapen
– Tuinbonen