Fase 2


GI-Dieet.nl – Fase 2 Gewicht handhaven

FASE 2: Je hebt je streefgewicht bereikt en bent klaar om aan Fase 2 van het GI-dieet te beginnen. Alles wat je nu nog hoeft te doen, is je nieuwe gewicht te handhaven. Hoewel dit absoluut minder moeite zal kosten dan het afvallen in de eerste fase, kan ook op gewicht blijven een flinke uitdaging zijn. Sterker nog, als je al eerder bent afgevallen en de kilo’s er binnen de kortste keren weer aanzaten ben je bewust van het gevaar.

De statistieken wijzen uit dat 95 % van de mensen die afvalt, na het dieet weer net zoveel aankomt. Maar voordat de moed je nu volledig in de schoenen zakt, moet je wel bedenken dat de voornaamste reden van deze onheilspellende cijfers de diëten zelf zijn.

Gi-dieet is opzettelijk zo samengesteld dat deze problemen zich niet voordoen. Dat is de voornaamste reden dat mensen dit dieet kunnen volhouden.

In Fase 2 moet je meer eten dan tijdens het deel van het dieet waarin je moest afvallen, om op het nieuwe gewicht te blijven. Denk aan de vergelijking; de energie die je inneemt, moet gelijk zijn aan de energie die je verbrandt, om te zorgen dat je gewicht stabiel blijft. Je zult aanzienlijk minder calorieën nodig hebben dan voordat je met het dieet begon, omdat je lichaam eraan gewent is geraakt om het met minder calorieën te moeten doen. Je lichaam werkt efficiënter. Bijvoorbeeld: als je 10% van je lichaamsgewicht bent kwijtgeraakt, heb je nu ook 10% minder calorieën nodig.

Alleen jij kunt bepalen hoeveel meer je kunt eten. Probeer bijvoorbeeld ietsje meer op te scheppen of een paa producten uit de oranje categorie aan je maaltijden toe te voegen. Blijf je gewicht elke week bijhouden. Als je aankomt, laat dan de producten uit de oranje categorie staan, en als je afvalt, eet dan iets meer. Als je gewicht stabiel blijft, heb je het magische evenwicht gevonden en kun je de rest van je leven zo blijven eten. dan weet je zelf wel wat je lichaam nodig heeft en hoef je niet meer zo vaak op de weegschaal te gaan staan.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *