Fase 1


FASE 1: Je streefgewicht bepalen.

Je weet wat je nu weegt. Nu moet je je streefgewicht gaan bepalen. Hoeveel gewicht wil je kwijtraken? De beste methode hiervoor is het bepalen van je Body Mass Index of te wel BMI. Dit is de enige internationaal erkende methode voor het berekenen van het lichaamsvetpercentage en dat wil je graag omlaag krijgen.

De ideale BMI ligt tussen de 20 en de 25. Deze getallen lopen nogal uiteen, en jouw streek-BMI moet dan ook richting het onderste getal gaan, bij voorkeur rond de 22.

Controleer je voorraad of je spullen hebt die in de rode of oranje categorie vallen. Deze spullen mag je niet gebruiken. Ga nadat je een gezonde maaltijd hebt gegeten naar de supermarkt. Doordat je net gegeten hebt, doe je minder implusieve aankopen. Het veranderen van je eetgewoonten vereist in eerste instantie altijd wat extra aandacht en voorbereiding. Als je pas begint met het eten op de groene manier, zul je waarschijnlijk heel vaak in de GI-voedingsgids moeten kijken.

Vergeet niet om ook je tussendoortjes in te plannen, houd voldoende kant-en-klare tussendoortjes bij de hand, zowel thuis als in je tas, op je werk en in de auto. met een beetje voorbereiding heb je altijd de juiste voedingsmiddelen bij de hand als het onvermijdelijke hongergevoel toeslaat.

Plan in om aan lichaamsbeweging te gaan bijvoorbeeld meer sporten

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *