ROOD

ROOD: (Producten uit deze categorie kun je het beste vermijden!)

Bonen:

– Opgewarmde bonen
– Tuinbonen
– Witte bonen in tomatensaus met varkensvlees

Drankjes:

– Alcoholische dranken
– Fruitdranken
– Gewone koffie
– Gewone frisdranken
– Gezoet vruchtensap
– Volle melk

Brood:

– Bagels
– Cake/koekjes
– Donuts
– Engelse muffins
– Farce
– hamburgerbroodjes
– Hotdogbroodjes
– Maïsbrood
– Kaiserbroodjes
– Melbatoast
– Muffins
– Ontbijtgranen/mueslirepen
– Pannenkoeken/wafels
– Pizza
– Stokbrood/ croissants
– Tortilla’s
– Witbrood

Ontbijtgranen:

– Alle koude ontbijtgranen die niet in de categorieën oranje of groen vallen
– Geroosterde muesli
– Grutten
– Muesli (uit de winkel)

Graanprodicten:

– Couscous
– Croutons
– Gierst
– Rijst (wit, snelkook, korte korrel)
– Rijstebrij

Smaakmakers:

– Cocktailsaus
– Ketchup
– Mayonaise

Zuivel:

– Chocolademelk
– Cottage cheese/Hutenkase (volvet)
– kaas
– Room
– Roomkaas
– Roomijs
– Vollemelk
– Volle yoghurt
– Zure room

Oliën en vetten:

– Boter
– Harde margarine
– Kokosolie
– mayonaise (vette)
– Palmolie
– Pindakaas (alle soorten)
– Plantaardig bakvet
– Reuzel
– Sladressing (normaal)
– Tropische oliën

Fruit, vers:

– Dadel
– Honingmeloen
– Kantelsoep
– Watermeloen
Fruit, ingemaakt, uit blik, diepvries, gedroogd:

– Al het fruit uit blik op siroop
– Appelmoes waar suiker in zit
– Het meeste gedroogde fruit (om te bakken mag je een bescheiden hoeveelheid gebruiken)

– Gezoete sappen
– Pruimensap
– Vruchtendrank
– Watermeloensap

Vlees, gevogelte, vis, eieren en soja:

– Bewerkt vlees
– Gewone bacon
– Gewone eieren
– Hamburgers
– Hotdogs
– Rundergehakt (meer dan 10% vet)
– Worstjes
– Sushi (vanwege de rijst)

Pasta:

– Alle pasta uit blik
– Gnocchi
– Macaroni met kaas
– Noedels (uit blik of instant)
– Pasta gevuld met kaas of vlees

Pastasauzen:

– Saus met suiker of zoetstof
– Saus met vlees of kaas erin

Tussendoortjes:

– Bagels
– Brood
– Chips/zoutjes
– Chocorozijnen
– Crackers
– Donuts
– Gelatinepudding
– Koekjes
– Muffins (uit de winkel)
– Patat
– Popcorn (gewoon)
– Rijstpudding
– Roomijs
– Rozijnen
– Snoep
– Sorbetijs
– Tortillachips

Soepen:

– Alle soepen met room als basis
– Erwtensoep uit blik
– Gepureerde groenten
– Spliterwtensoep ui blik
– Zwarte bonensoep uit blik

Suiker en zoetstof:

– Maïssiroop
– Glucose
– Honing
– Malasse
– Suiker (alle soorten)

Groenten:

– Aardappels (kant en klaar)
– Aardappels (puree of gebakken)
– Opgebakken aardappels
– Pastinaak
– Patat
– Koolraap
– Rapen
– Tuinbonen

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*